Schrijfwedstrijd:
Win een reis naar Brussel

Heb jij een ideaalbeeld over hoe Europa eruit moet zien? Een toekomstvisie voor de vertegenwoordigers in Brussel? Moet het helemaal anders of denk jij juist ‘handen af van de EU’? Laat het weten! Schrijf een stuk over jouw Europese droom en win een reis naar Brussel!

Alles is geoorloofd; van een diep filosofisch betoog, een rap, gedicht tot een cheesy oneliner. Zolang de jury zich vermaakt, maak jij kans op die trip. Dus werp een nieuwe blik, wees anders dan anders, bedenk originele invalshoeken en vermaak je lezers met hilarische vooroordelen. Alles in een ultieme poging om die prijs binnen te slepen.

Dit moet je doen
Droom jouw Europese droom, beschrijf deze in maximaal 400 woorden en stuur je stuk uiterlijk zondag 26 mei in via het formulier hieronder. Lukt het niet om je stuk via de website in te sturen? Neem dan contact met ons op via europeandreams@njr.nl

Lees ook even het wedstrijdreglement!

Hoe verder
Een professionele jury beoordeelt de teksten. De jury bestaat uit Sophie Maria Pelle (Jongerenvertegenwoordiger Europese Zaken), Steffy Roos de Maine (eigenaar van boekhandel Books&Bubbles) en een redacteur van FunX. Zij kiezen 3 genomineerden. Zij krijgen voor 4 juni persoonlijk bericht en een uitnodiging voor het evenement European Dreams op vrijdagavond 7 juni in de Winkel van Sinkel en Theater Kikker in Utrecht. Daar wordt de winnaar bekend gemaakt.

Prijs
Schrijf jij het winnende stuk? Dan ga je op onze kosten van 19 t/m 22 juni naar Brussel. Daar breng je een bezoek aan het Europees Parlement en geniet je natuurlijk van alles wat de stad verder te bieden heeft.

Inzenden

Naam*

Email*

Telefoonnummer* (om je te bellen als de jury je nomineert)

Geboortedatum*

Jouw inzending* (max 400 woorden)

* verplicht veld


Wedstrijdreglement (lees goed door!)

Om mee te kunnen doen:
- ben je tussen de 18 en 30 jaar
- woon je in Nederland

Jouw stuk:
- is niet langer dan 400 woorden
- is in het Nederlands geschreven
- stuur je op als word document

Insturen:
- Jouw stuk opsturen kan vanaf 11 maart tot en met zondag 26 mei 2013.
- Vermeld bij het opsturen je naam, geboortedatum, telefoonnummer en mailadres (zonder deze informatie is je inzending niet geldig).

Voorwaarden:
- De datum van de reis is niet aan te passen door de winnaar.
- De datum van de reis naar Brussel zoals vermeld wordt nagestreefd door de organisatie. Door onvoorziene omstandigheden kan deze gewijzigd worden. Indien dit gebeurd wordt dit voor de uitslag op 7 juni vermeld op www.europeandreams.nl.
- De winnaar is zelf verantwoordelijk voor een reisverzekering etc. .
- De winnaar is zelf verantwoordelijk voor een geldig reisdocument.
- Elke deelnemer mag één stuk insturen.
- Werknemers van NJR zijn uitgesloten van deelname.
- De drie genomineerden dienen hun stuk voor te dragen op het evenement European Dreams, op vrijdagavond 7 juni in Utrecht. Als een genomineerde niet aanwezig kan zijn, maakt hij/zij geen kans meer op de prijs en wordt iemand anders genomineerd.
- Door je stuk in te zenden geef je NJR toestemming om de tekst vrij te gebruiken. (Op de website, tijdens het evenement, als publicatie bij mediapartners, etc.).
- De redactie van onze mediapartner mag het stuk dat gepubliceerd wordt, in overleg met de winnaar, inkorten en/of aanpassen.
- Inzendingen worden niet geretourneerd.
- De keuze van de jury kan niet bestreden worden.