Nieuwe Jongerenvertegenwoordigers
08 / 06 / 2013

Nieuwe Jongerenvertegenwoordigers

Op European Dreams zijn twee nieuwe Jongerenvertegenwoordigers gekozen. Charlotte van Ommen (21) laat de komende twee jaar als Jongerenvertegenwoordiger UNESCO de stem van Nederlandse jongeren horen bij onder andere het ministerie van OCW. Sebastiaan Rood (22) doet dat als Jongerenvertegenwoordiger Europese Zaken bij onder andere het Europees Jeugdforum. Charlotte en Sebastiaan gaan actief op zoek naar meningen en ideeën van jongeren en bespreken de input die ze krijgen met beleidsmakers. Zo zorgen zij ervoor dat Nederlandse jongeren gehoord worden en onderwerpen die jongeren belangrijk vinden op de agenda komen te staan. De verkiezing is georganiseerd door NJR.

Na een zeer spannende strijd wist Charlotte van Ommen de meeste bezoekers van het European Dreams festival te overtuigen en haar tegenstandster, Michelle Groen, te verslaan. Charlotte vind het jammer dat ze niet alletwee jongerenvertegenwoordiger konden worden. “Ik vond het een zeer spannende avond en heb de hele avond gedacht dat mijn “tegenstander” Michelle, Ilona en ik een perfect team zouden vormen, we delen namelijk dezelfde speerpunten. Na de zenuwslopende uitslag kon ik enerzijds mijn geluk niet op, anderzijds vond ik het jammer voor Michelle! Nu mag ik gaan strijden voor een boel moois,” aldus Charlotte van Ommen.

Door zijn vlammende speech wist Sebastiaan een meerderheid van de bezoekers op het European Dreams festival te overtuigen en zijn tegenstandster, Hélène Phoa, te verslaan. “Mijn tegenstander Hélène was enorm sterk. Dat ik van haar heb mogen winnen voelt als een eer. Samen met alle leuke en enthousiaste mensen bij NJR ga ik mij de komende twee jaar inzetten voor een succesvolle toekomst voor onze generatie,” aldus Sebastiaan Rood.

Jongerenvertegenwoordigers
Jongerenvertegenwoordigers vormen de schakel tussen jongeren en (politieke) instanties. NJR begeleidt en adviseert jongerenvertegenwoordigers zodat zij de stem van Nederlandse jongeren kunnen laten horen. Niet alleen op het gebied van UNESCO en Europese Zaken, maar ook op het gebied van Duurzame Ontwikkeling en de Algemene Vergadering van de VN zijn vertegenwoordigers actief.