Achtergrond

Al een aantal jaar worden we overspoeld met crisisberichten vanuit heel Europa; de euro wankelt, werkeloosheid loopt op en het vertrouwen in de economie neemt nog verder af. Europa staat voor moeilijke keuzes en welke richting ook wordt ingeslagen, er zullen ongetwijfeld kritische geluiden opkomen. Kritiek waarbij vaak naar het verleden wordt gekeken. Terwijl we juist nu vooruit moeten kijken. Wij willen een positief tegengeluid laten horen; met opgeheven hoofd en frisse moed Europese problemen het hoofd bieden. Samen met jou gaan we op zoek naar een nieuwe Europese droom. Europa staat veel minder ver van ons af dan we vaak denken. Europa biedt volop kansen en juist nu kunnen we invloed uitoefenen op hoe een nieuw Europa vorm krijgt.

European Dreams werd op 7 juni 2013 voor de vierde keer georganiseerd. Dit keer in Utrecht. Eerdere edities van European Dreams:

European Dreams 2011 (Den Haag)

Enkele highlights van waren een spetterend finaledebat met topdeelnemers uit de debattour, een overvolle zaal tijdens het optreden van Chef’Special en een reis door Europa aan de hand van een prachtige fotoserie. Maar ook Jeroen Pater en Samir Fighil die de lachers op hun hand kregen, een heerlijke sessie van Kern Koppen, debatten over voedsel en sport. En natuurlijk op en top gezelligheid tijdens de Pubquiz en de Talentstage.

European Dreams 2010 (Amsterdam)

Enkele highlights van European Dreams 2010 waren twee uitdagende stellingen die Sophie in ‘t Veld, Wim van de Camp en Judith Sargentini prikkelden, Dutch Bloggies winnaar Ernst-Jan Pfauth vertelde over de magie van het bloggen, Beau van Erven Dorens interviewde Ernst-Jan over hoe jij jongeren weet te bereiken. Maar ook was er een filosofisch gesprek over wat Europa is tussen Rob Wijnberg en Bas Haring, een Europees mini-filmfestival met als gastheer Jelle Brandt Corstius, Belgisch cabaret van Ter Bescherming van de Jeugd, Paul Sneijder over zijn Europese correspondentschap. De muzikale acts werden verzorgd door Mala Vita, Flinke Namen en DJ Marnix en Johnny de Mol.

European Dreams on Tour (heel Nederland)

In de zomer van 2010 ging European Dreams on Tour. Verschillende festivals door het hele land werden bezocht. O.a op festival Mundial waren er interessante sprekers, cabaretiers en Europarlementariƫrs te gast bij presentatoren Kamran Ullah en Sanna Franssen.

European Dreams 2008 (Amsterdam)

De eerste editie van European Dreams was in 2008. Een programma vol debat, interviews, muziek en meer. D66 leider Alexander Pechtold en Piet Hein Donner gingen in debat over een grenzeloos Europa. Er werden tal van documentaires over Europa getoond. En onder meer Typhoon en Ellen ten Damme traden op. Deze eerste editie smaakte naar meer!